Marmelāde
Neparasti kokteiļi, saimnieka mammas ceptas kūkas un pašmāju mākslinieku darbi – Marmelāde tirgus 2. stāvā ir īstā vieta, kur satikties nost no tirgus čalām, netraucēti pastrādāt vai vienkopus aptvert tirgus plašumu un nodoties arhitektūras detaļu pētīšanai.
22458896, Marmeladeriga@gmail.com
Vest Riga
Rīdzinieku iemīļotais pilsētas bārs Vest Daugavas kreisajā krastā mīt tirgū. Dzērienkartē: vietējās brūvētas Rocketbean kafija, citrona/timiāna un rabarberu mājas limonādes, craft alus un sidri, dažādu valstu vīni, burbuļdzērieni un, protams, kokteiļi. Dzērienus papildina interesantas un latviskas uzkodas, piemēram, maizītes ar šprotēm vai rasols burciņā.
Vīnkalnu picērija
Zentiņu ģimene jau 15 gadus cep autentiskas itāļu picas savās lauku mājās Beverīnas novadā, brīvdabas picērijā Vīnkalni. Āgenskalna tirgus ir pirmā vieta, kur gardās, krāsnī ceptās picas var pastāvīgi atrast arī galvaspilsētā. Vīnkalnu picas izslavējuši gan vietējie, gan ārzemnieki, ne velti ģimenes lolojums ieguvis Eiropas labākā galvenā ēdiena titulu.
23997792, info@vinkalniesi.lv
Ausmeņa kebabs
Noskaņoti sajust Latgales viesmīlību un nogaršot kebabus latgaliešu gaumē? Lavašā, uz šķīvja un pašu ceptajā maizē – Ausmeņa kebabs, iespējams, ir aprunātākais kebabs visā valstī. Apmeklētāji īpaši iecienījuši pašu marinētās vistas gaļas kebabu, bet pieejami arī veģetārie varianti ar ceptu sieru, dārzeņiem vai falafelu.
Hačapurija
Hačapurija saimnieks Raivo 7 gadus dzīvojis Gruzijas Abhāzijā un no vietējiem iemācījies labāko hačapuri meistarībā, lai tepat, Latvijā, izveidotu īstu gruzīnu virtuves kafejnīcu. Tradicionālie gruzīnu hačapuri tiek pildīti ar mājas sieru, ko gatavo uz vietas tirgū, piedāvājumā arī hinkaļi, reģioniem rakstūrīgās zupas un vegāniskie gruzīnu salāti. Pēc sātīgas maltītes atveldzēties iespējams ar limonādēm, kas vestas no pašas Gruzijas. Noteikti jānogaršo tarhūns.
Bao Bun Latvia
Kad kārojas Āzijas garšas, tad visi ceļi ved uz Bao Bun – šeit var nobaudīt tvaicētas, pašu ceptas bao burger maizītes ar pīli, vistu, austersēnēm vai cūku un dažādu variāciju poke bļodas ar jūras veltēm. Kā katram pasūtījumam neiztrūkstošu piedevu saimnieki pievieno uzlabotu garastāvokli.
28396638, kriss.zupins@gmail.com
Furios Foods
Furios Foods ir pirmā 100% augu valsts virtuve tirgū! Ēdienkartē: veselīgi kafejnīcu Nata Cafe un Mazā Terapija pusdienu piedāvājumi, sulīgi burgeri (no vienstāvīgiem līdz trīsstāvīgiem), sojšļiks ar frī kartupeļiem (tostarp spainīšos līdzņemšanai), sojas frikadeles, izslavētie kokosriekstu bountiji, saldā desa, dažādi salāti un vēl...!
26872934, hello@furious-foods.com
SuVide
Manzo ir franču lēnās gatavošanas metodes “sous vide” meistari. Šādi pagatavoti produkti saglabā savu uzturvērtību, ir sulīgāki un tiem piemīt izteiktāka garša un aromāts. Šeit vakariņās var nobaudīt gan lēni pagatavotu steiku, ribiņas un krūtiņu, gan grilētus sparģeļus un gardēžu iecienīto smash burguesa jeb tako burgeru ar Latvijā audzētu liellopa gaļu un īpašās receptes mērci.
25759066, suvide@inbox.lv
Borščs
Bieži vien garākā pusdienotāju rinda kavējas pie Borščs – garšīgi pie ukrainietēm. Šeit kārtīgas, kā mājās gatavotas maltītes ik rītu atceļo no Ģertrūdes ielas virtuves, tāpēc siltas pusdienas pieejamas uzreiz. Ēdienkartē atrodamas ukraiņu un tuvāko kaimiņu virtuves klasikas, taču ikvienam kaut reizi jānogaršo boršcs, ko šeit pasniedz ar pampuškām un salo.
Fei fei
Iespējams, leģendārākā kafejnīca Āgenskalnā noslēpusies arī tirgū. Austrumu virtuve Fei-Fei katru darba dienu plkst. 11.00-16.00 gatavo pusdienas – izvēlē 3 dažādas zupas, 4 kārtīgie un 3 piedevas. Savukārt nedēļas nogalēs saimnieks aicina pulcēt draugus un mieloties ar īpašākiem ēdieniem, piemēram, tīģergarnelēm.
67612036, dzintaradumi@inbox.lv
Bravo Johnny pankūkas
Svētdienu rītos (bet ne tikai!) īstā pietura ir Bravo Johnny pankūkas. Šeit var izvēlēties vairāk nekā 10 dažādas sāļās un saldās pankūkas ar pildījumu vai pērlējumu, piemēram, šokolādi, kļavu sīrupu, svaigām ogām, sēnēm, sieru, gaļu, prošuto un ne tikai. Pilnīgai bezrūpībai iesakām izmēģināt saldējumu kokteili vai veselīgo smūtiju.
28354848, bravojohnnypankukas@gmail.com
AsaGi
Ja kārojat Āzijas virtuvi, tad, divreiz nedomājot, dodieties uz Asagi 2. stāvā. Kafejnīcas ēdienkartē atrodami visi iecienītie japāņu ēdieni (arī veģetāri) – siltie un aukstie suši, kimči, voki, rāmen, miso un tom yum zupas, poke bļodas –, turklāt dzērienkartē arī valstij raksturīgās burbuļtējas un Hata Ramune.
Woksis
Uzreiz pa labi no stāvvietas ieejas saimnieko WOKSIS, tēva Aigara un dēla Kristapa pirmais kopīgais uzņēmums. Savu voku šeit var sakomplektēt katrs pats pēc savas gaumes. Pamatu – nūdeles, rīsus vai dārzeņu miksli – var papildināt ar gaļu, garnelēm, tofu, šampinjoniem un citiem dārzeņiem, kraukšķīgām piedevām un 6 dažādām mērcēm. Voka mākslu dēls apguvis Londonā, un gatavošanā tiek izmantota tikai vīnogu kauliņu eļļa.
29834624, Otesenes@gmail.com
Bahtijars
Katru dienu Bahtijars tirgus pagalmā gatavo īstu uzbeku plovu, kura recepte tiek nodota no paaudzes paaudzē. Tas tiek gatavots četras stundas ar jēru un liellopa gaļu, bet kā īpašā sastāvdaļa tiek pievienots dzeltenais burkāns. Plovu ierasti pasniedz ar svaigiem salātiem un siltu tēju. Darbdienās piedāvājumā ir arī nacionālo uzbeku nūdeļu zupa lagmans un harčo, taču brīvdienās saimnieks uz oglēm cep jēra vai vistas šašliku un tvaicē tradicionālos manti pelmeņus.